Древнерусская литература


Q.п.I.31
Патерик Киево-Печерский.

Лист:
Транслитерация:
лити ея. Сущи же в церкви с блаженым не разумеша, ни чюша того. Они же, видевше чюдо се, ужасошася, и трепетнии быша, возвратишася в дом свой. И оттоле умилишася никомуже зла створити, якоже старейшине их с иными пришедшим к блаженому Феодосью покаятися того исповедати ему бывшее. Блаженый же, то слышав, прослави Бога, спасшаго от таковыя смерти. Но он же поучив я, о спасеньи души, и тако славяща и благодаряще Бога о всех сих.
Сицево же чюдо о церкви той иногда паки виде един от бояр христолюбца Изяслава. Приходяще тому неколи в нощи на поли, яко 15 поприщ от манастыря блаженаго. И се виде церковь у облака сущю. В ужасе быв, погна с отрокы, хотя виде-
л. 13 - 93 об.
Житие св. Феодосия Печерского.
Загл.: "Месяца майя в 3 день Житье святаго преподобьнаго отца нашего игумена печерьскаго Феодосья"
Нач.: "Благодарютя, Господи Владыко мой Исус Христе, яко сподобил мя еси, недостойнаго, споведателя бытии святым твоим угодником…"
Хронологическое указание чтения: 3 мая.
л. 57 об. - 59
Чудо о разбойниках.
Нач.: "По сих же множащих брати, и нужа бысть славному отцю нашему Феодосью распространити манастырь на поставленье кельи, множства ради приходящих бывающим мнихом"
Кон.: "Но он же поучив я, о спасеньи души, и тако славяща и благодаряще Бога о всех сих"
л. 59 - 61
Чудо о церкви и об обете боярина Климента.
Нач.: "Сицево же чюдо о церкви той: иногда паки виде един от бояр христолюбца Изяслава"
Кон.: "Оттоле велику любовь к блаженому Феодосью имаше и часто прихожаше к нему, и велику пользу приимаше от него"

наверх